Thursday, July 21, 2016

Pola kain kipas belakang

Kali ni nak share pola untuk kain kipas belakang. Cik Diz ikut cara blog :-

👉🏼aturgaya.blogspot.com👈🏼

Sangat mudah rupanya. Selama ni buat punyalah pening dok pikir camner lah nk dapat lipatan yang sekata dan seimbang. Ni Cik Diz sertakan gambar pinjam dari "aturgaya.blogspot.com". Sangat mudah untuk korang fahami dan follow. 


Selamat mencuba korang. 



Sunday, April 17, 2016

Hari Guru

Hari Guru sampai lagi bulan depan. Tempahan untuk hari guru Cik Diz dah mula buka dari bulan Februari lagi. Tapi la ni tempahan dah ditutup. Alhamdulillah rezeki yang tiada henti-henti. Nah Cik Diz belanja gambo antara koleksi Hari Guru Cik Diz untuk tahun ni 😊😊😊


#sendiribikin
#sayajahit
#sayajual






Hadiah Elman Dani

Khas untuk Elman Dani. Happy birthday. Ni untuk ulangtahun Sahabat Anak Cik Diz. Mula-mula dok terpikir gak apa la hadiah nak diberi sebagai hadiah. Darwisy pon dok tanya2... Akhirnya ni la hasilnya... Tadaaaaaa

Cenderahati

Bantal....
Bantal....
Bantal...
Jom tempah dengan Cik Diz bantal2 comel ni utk dijadikan cenderahati utk yang tersayang. 

#jomoder #sayajahit #sincerelookproduk #bazaarpaknil





Clutch ala Cik Dizzy

Assalamualaikum semua...
Sorry Cik Diz dah jarang-jarang upload hasil kerastangan Cik Diz sekarang ni. Maklum lah dah fully housewife ni dok busy bekejaran ngantar dan amik anak sekolah jer. Kali ni Cik Diz nak belanja uolls hasil ala-ala clutch versi Cik Dizzy. Layannnn....






Monday, January 4, 2016

Pencil case






Pencil case


Material :-
Outer --> heavy cotton
Inner --> cotton
Font --> felt

Size:- 
8.5 inch x 5 inch

To order:-
Please whatsapp to 012-3435076 and leave us a message. 😊😊😊


#pencilcase #pencilbox #handmade #sincerelook #sayasukajahit


Monday, November 9, 2015

Deepavali Holiday

Perancangan saat akhir membawa kami sekeluarga ke Port Dickson cuti pendek sempena Deepavali ni. Memang betul2 last minit punya. Mujur masih ada bilik yang kosong. 

At lis anak2 seronok walaupon cuma sekejap. Cek in pukul 10.30 malam. Cek out pukul 3 petang. Tak sampai 24 jam. Ok la. Lari sekejap dari dunia kerja. Hehehehe

Monday, September 21, 2015

Tempahan dari Klang

Order bermula kembali. Pecutan harus digandakan. 






Tuesday, September 15, 2015

Shawl crepe

Kali ber"chuncky bead" pulak... Ok tak? Ok tak?


Shawl crepe berdokoh

Cik Diz dah menceburi bidang baru pulak..kali ni cuba jait shawl sendiri dan hias sendiri dan utk pakai sendiri..heheheh..amcm ? Ok tak?









Headband lagi

Cik Diz harus melajukan pecutan..... Dah lama diam dari craft besar2an ...kini kembali 






Saturday, June 13, 2015

Beads bracelet

Ni semua hasil kerjatangan saya. Sapa nak order boleh whtsapp saya 012-3435076

















Bracelet

My new hobby, my new passion, my new business.
Glass pearl combine with suede bracelet.
Do whatsapp me for order n details at 012~3435076














Sunday, April 12, 2015

Felt keychain

Keychain untuk ank2 skolah.. 






Beg make up

First time buat project boxy pouch.. Boleh buat letak lipstik dlm ni...